• تاریخ انتشار : 1398/12/20 - 13:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1142
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه: اجر پزشکان و پرستارانی که در بیمارستان ها خدمت می کنند، کمتر ازکسانی که در 8 سال دفاع مقدس از کشور دفاع کردند، نیست

محمدعلی محتشم دانشجوی پرستاری و دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: هراس بین مردم از کرونا ویروس منطقی است، چون همه گیر است و خیلی سریع شیوع پیدا می کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، محمدعلی محتشم دانشجوی پرستاری و دبیر کانون دانشجویی هلال احمر دانشگاه علوم پزشکی تهران، پس از اعلام رسمی شیوع کرونا در ایران، در صف اول مقابله با این بیماری قرار گرفته و به خدمت رسانی به هموطنان عزیزمان می پردازد. به همین دلیل با وی گفت و گویی ترتیب دادیم که در ادامه می خوانید:

ضمن قدردانی از زحمات شما در مقابله با ویروس کرونای جدید، لطفا خودتان را معرفی و بفرمایید درحال حاضر مشغول چه فعالیت هایی برای مقابله با این ویروس هستید؟
باسلام خدمت شما، بنده محمدعلی محتشم، ۲۰ سال سن دارم و ورودی سال 96 دانشکده پرستاری و مامایی و دبیر کانون هلال احمر دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم و درحال خدمت رسانی در بیمارستان بهارلو برای مقابله با کرونا ویروس و همچنین در شاخه‌های مختلف توسط کانون دانشجویی هلال احمر با همکاری معاونت دانشجویی فرهنگی و همچنین بسیج دانشجویی، سایر دانشجویان و سازمان نظام پرستاری صورت گرفته است، فعالیت می کنم.
ما از همان روز ابتدایی که فکر می کنم شنبه یا یکشنبه بود با دکتر پورغریب معاون دانشجویی فرهنگی صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که یک فراخوان برای کمک داوطلبانه رزیدنت ها، اینترن ها و پرستاران داشته باشیم و الحمدلله این کار هم به خوبی انجام شد و تعداد زیادی از این دانشجویان که حدود ۸۳ نفر بودند، از طریق فرم و آیدی برنامه که در کانال هلال احمر دانشگاه بود ثبت نام و اعلام آمادگی کردند، ما نیز این دانشجویان را بر حسب نیاز به بیمارستان ها  برای خدمت رسانی فرستادیم.

گفتید که دبیر کانون هلال احمر دانشگاه هم هستید، بفرمایید این کانون در این شرایط بحرانی چه فعالیت هایی انجام داده است؟
با توجه به اینکه کانون ما به عنوان کانون هلال احمر دانشگاه کار می کند، فعالیت هایی نیز در بحث آموزش بهداشت داشتیم که یک سری آموزش ها را از طریق بعضی از مساجد و یک سری مسائل شاخص را در سطح شهر برای مردم و نیز عزیزانی که مراجعه می کنند برای نماز، مانند اینکه چه کاری انجام بدهند که مبتلا نشود و همچنین راه های پیشگیری توضیح داده شده است.
دانشجویان محتواهایی را از رفرنس های دقیق و معتبر جمع آوری و پمفلت هایی را تهیه کردند و از طریق کانال های مجازی هم طرح های خوبی ارائه شده است، مانند سوالات چهارگزینه‌ای درخصوص کرونا که هنوز در کانال موجود هستند.

باتوجه به اینکه مدتی هست مشغول خدمت رسانی در بیمارستان بهارلو دانشگاه هستید، از تجربیات خود درباره این ویروس توضیحاتی ارائه دهید؟
از تجربیات خودم در مورد این ویروس می توانم به علائم اولیه تب بالا و سرفه های ممتد اشاره کنم و کسانی که این علائم را دارند باید زودتر به پزشک مراجعه کنند. از علائم دیگر که در مراحل بعدی ظاهر می شود و خطرناک و حاد است، تنگی نفس و سرفه های مداوم و تب بالا است که راه انتقال آن بیشتر از ترشحات تنفسی هستند که بر اثر سرفه این قطرات ریز بر روی سطوح می نشینند و منتشر می شوند و به خاطر همین است که باید مرتب دست و صورت شسته شود.

تعداد افراد مراجعه کننده روزانه چند نفر است و بیشتر با چه علایمی مراجعه می کنند؟
تعداد مراجعه کنندگان بیمارستان بهارلو به طور میانگین روزانه بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر است که به علت علائم مشابه با کروناویروس و ترس از کرونا به بیمارستان می آیند؛ از این تعداد بین ۲۰ تا ۳۰ نفر به تریاژ ارجاع می شوند که ممکن است ۱۰ نفر مشکوک به کرونا باشند.

امکانات بیمارستان بهارلو برای مقابله با این بحران چگونه است؟
امکانات بیمارستان با اینکه در داروخانه ها کمبود داریم، ولی برای کسانی که در خط اول هستند امکانات وجود دارد اما خیلی کم است و باید با درخواست کتبی و سهمیه مشخص باشد. درواقع باوجود کمبود امکانات، پرستاران و پزشکانی هستند که در این شرایط با از خودگذشتگی و با وجود خطرناک بودن همچنان در صف اول مقابله با این بیماری ایستاده اند و به هموطنانمان خدمت می کنند.

برای کسانی که بستری بودند و پس از بهبودی از بیمارستان مرخص می شوند، چه توصیه ای دارید؟
توصیه ای که برای ترخیصی های کوروناویروس دارم این است که مجدد همان پیشگیری ها و کارهایی که باید از قبل می‌کردند و شاید نکردند و به کورونا ویروس مبتلا شدند را ادامه بدهند، چراکه کروناویروس مصونیت ندارد و افرادی که به آن مبتلا می‌شوند، ممکن است دوباره مبتلا شوند.

چه توصیه ای برای آحاد جامعه و هراسی که در بین مردم از این ویروس وجود دارد، می کنید؟
هراس بین مردم از کرونا ویروس منطقی است، چون همه گیر است و خیلی سریع شیوع پیدا می کند. توصیه می شود موارد پیشگیری که شامل عدم روبوسی، عدم دست دادن و کمتر شدن فعالیت های اجتماعی است را رعایت کنند.

مشارکت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مقابله با این بیماری را چطور ارزیابی می کنید؟
مشارکت دانشجویان دانشگاه واقعا خیلی عالی بود، تمام دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران همگی یک دست و یک صدا به کمک آمدند و وقت می گذاشتند و اعلام آمادگی می کردند و جالب اینجاست باوجود اینکه کادر درمان هم بسیار مستعد ابتلا به این بیماری هستند، ولی این موضوع جای بس غرور دارد که دانشجویان پرستاری و پزشکان از هر طیفی خود را مسئول در قبال مردم کشورشان می دانند و از جان خود مایه می گذارند.

حرف آخر؟
تشکر می کنم از دکتر وسکویی برای استقرار نیروهای داوطلب و زحمات شبانه روزی وی و همچنین از دکتر پورغریب که حمایت های خود را از کانون های دانشجویی و کانون هلال احمر در دانشگاه ها دریغ نکرد و این که تشکر می کنم از همه دانشجویانی که داوطلب شدند و همه پرستاران و پزشکانی که در خط اول مبارزه با این بیماری هستند.
به امید این که این ویروس از جامعه و کشور ریشه کن شود و حتما این موضوع در یادها می ماند، زمانی کسانی که از جان خود مایه گذاشتند و شب تا صبح در بیمارستان ها برای بهبود بیماران این بیماری مشغول خدمت بودند و فداکاری پرستاران و پزشکان که مقابله می کنند با این بیماری، قابل تقدیر است.
همچنین تشکر می‌کنم از پزشکان و پرستارانی که در قسمت icu خدمات رسانی می کنند و مطمئناً اجرشان کمتر از دوران دفاع مقدس و زمان جنگ نیست، یک زمان جوانان و مردان این مرز و بوم، ۸ سال جان خود را کف دستشان گذاشتند و از مردم شان دفاع کردند، الان هم دقیقاً همان مفاهیم برای این بزرگواران است.
از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، سپاسگزاریم.

  • گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی ,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 152108
کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *